Preskocit navigáciu

Kurzu „Palebná podpora“ sa zúčastnili aj vojaci zo štruktúry


Kurzu „Palebná podpora“ sa zúčastnili aj vojaci zo štruktúry

Celkom 8 príslušníkov zo štruktúry 2. mechanizovanej brigády absolvovalo krátkodobý odborný kurz „Palebná podpora“, ktorý sa konal v priestoroch Katedry manažmentu Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši v termíne od 19. júna do 21. júna 2017.

Garantom trojdňového kurzu bol podplukovník Pavol Barančík z Generálneho štábu Ozbrojených síl SR a odborný asistent katedry Ľubomír Belan. Medzi šiestimi lektormi tejto vzdelávacej aktivity boli aj príslušníci zo súčasti 2. mechanizovanej brigády – major Roman Bobaľ zo Samohybného delostreleckého oddielu Michalovce a kapitán Tomáš Smutko z Veliteľstva 2. mechanizovanej brigády.

Cieľom kurzu bolo zoznámiť sa s problematikou palebnej podpory, metodológie plánovania palieb a účinkov, koordinácie a synchronizácie, koordinácie a synchronizácie palieb a účinkov v rámci spoločnej palebnej podpory, s problematikou činnosti predsunutého pozorovateľa (FO – Forward Observer) a JFO (Joint Fires Observer) – JTAC od 5.pŠU.
Kurz ukončilo celkom 20 absolventov zo súčastí Ozbrojených síl SR osvedčením o absolvovanom vzdelávaní.


Kurzu „Palebná podpora“ sa zúčastnili aj vojaci zo štruktúry

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: Ing. Lubomír Belan, PhD. AOS LM - Dátum: 26.06.2017
Čítanosť: 2939
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share