Minister obrany SR ocenil vojakov z Afganistanu


Minister obrany SR ocenil vojakov z Afganistanu
Medaily za účasť vo vojenskej operácii dnes v Michalovciach odovzdal minister obrany SR M. Glváč vojakom, ktorí sa pred niekoľkými dňami vrátili z operácie ISAF v Afganistane.
 
Príslušníci 17. rotácie slovenského kontingentu nastúpili na Námestí osloboditeľov, aby si z rúk ministra obrany Martina Glváča a náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl SR generálporučíka Petra Vojteka prevzali medaily za profesionálne splnenie všetkých úloh misie. „Všetci máme skutočnú radosť, že ste sa po šiestich mesiacoch strávených v horúcom, vojnou sužovanou Afganistane vrátili zdraví domov, ku svojim manželkám, deťom, rodinám, priateľom,“ povedal nastúpeným vojakom minister Glváč. „Oddýchnite si, užite si krásne leto s blízkymi. Som na vás všetkých hrdý!“ dodal.
 
Námestie lemovali stovky príbuzných a známych 174 vojakov, ako aj obyvatelia Michaloviec. Podľa veliteľa 17. rotácie nášho kontingentu podplukovníka Róberta Plávku je väčšina dnes odmenených vojakov práve z michalovských vojenských útvarov. Aj preto kroky ministra po slávnostnej ceremónii viedli najskôr do priestorov 22. mechanizovaného práporu a následne aj samohybného delostreleckého oddielu. Velitelia útvarov za prítomnosti veliteľa Pozemných síl OS SR generálmajora Jána Salaganiča a veliteľa prešovskej 2. mechanizovanej brigády plukovníka gšt. Karola Navrátila predstavili históriu, hlavné úlohy, výzbroj a techniku svojich jednotiek. Minister obrany sa zaujímal o stav a prevádzku techniky, ako aj o kvalitu výcviku vojakov. Príslušníkov ženijnej roty pochválil za ich zásahy pri povodniach v minulých rokoch a vyslovil presvedčenie, že ich práca pri pomoci občanom v krízových situáciách bude aj v budúcnosti rovnako kvalitná, ako doteraz. „Naši občania si na vojakov mnohokrát spomenú, až keď potrebujú pomoc,“ povedal šéf rezortu obrany. „Viac chvály na ich adresu počúvam v zahraničí, kde si naši zahraniční partneri vysoko vážia prácu slovenských vojakov. Medaily, ktoré som im dnes s hrdosťou odovzdal, si plným právom zaslúžia,“ uzavrel minister.
 


Minister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z AfganistanuMinister obrany SR ocenil vojakov z Afganistanu

Autor: mjr. Milan Vanga, hovorca OS SR a poverený hovorca MO SR , Foto: nrtm. Jozef Antolík, npor. Michal Vajda - Dátum: 29.06.2012
Čítanosť: 11184
Verzia pre tlač

Skočiť na menu