Preskocit navigáciu

Veliteľstvo 2.mb po štyroch rokoch opäť v poli


Veliteľstvo 2.mb po štyroch rokoch opäť v poli 2. mechanizovaná brigáda PS OS SR pokračuje v cvičení Slovenský štít 2022. V Centre výcviku Lešť prebieha veliteľsko- štábne cvičenie za riadenia veliteľa prešovskej brigády, brigádneho generála Slavomíra Verčimáka a náčelníka štábu plukovníka Maroša Kmeca.
Cieľom je preveriť riadenie vojenskej operácie na obranu Slovenskej republiky. Túto úlohu plníme ako účelové brigádne zoskupenie v zostave MND-C v súčinnosti s koaličnými vojskami. Veliteľstvo a štáb 2. mechanizovanej brigády PS OS SR ako primárni cvičiaci a 12. mechanizovaný prápor Nitra si v reálnych bojových podmienkach plnenia bojové úlohy v priestoroch CV Lešť, ktoré preverí ich spôsobilosti, odborné vedomosti, psychickú a fyzickú odolnosť.
Splnenie úloh by malo priniesť množstvo poznatkov, ktoré budú využité v praxi a budú zapracované do plánovacích procesov v ďalšom období. Toto cvičenie absolvovala prešovská brigáda v roku 2018 a po štyroch rokoch je to vyvrcholenie jej prípravy. „Interoperabilita a vzájomná synergia s jednotkami NATO sú kľúčové pre dosiahnutie úspechov pri plánovaní a riadení operácie na obranu nášho územia“ dodal brigádny generál Verčimák.

Veliteľstvo 2.mb po štyroch rokoch opäť v poliVeliteľstvo 2.mb po štyroch rokoch opäť v poliVeliteľstvo 2.mb po štyroch rokoch opäť v poliVeliteľstvo 2.mb po štyroch rokoch opäť v poliVeliteľstvo 2.mb po štyroch rokoch opäť v poli

Autor: por. Kažimirská , Foto: por. Kažimirská - Dátum: 23.05.2022
Čítanosť: 2418
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share