Preskocit navigáciu

Pripomenuli sme si 76. výročie tragédie v Tokajíku


Pripomenuli sme si 76. výročie tragédie v Tokajíku  

Aj v tomto, pre Slovenskú republiku náročnom období, si ozbrojené sily v obci Tokajík pripomenuli komorným pietnym aktom kladenia vencov, za dodržania pandemických opatrení, sedemdesiate-šieste výročie tragických udalostí. Veliteľ 2.mechanizovanej brigády brigádny generál Vladimír Kubáň za účasti príslušníkov práporu ISTAR položil dňa 19.novembra 2020 veniec k pamätníku Tokajíckej tragédie, ktorý je mementom fašistického besnenia, keď sa dňa 19. novembra 1944 stali obeťami obyvatelia obce Tokajík.

Hrôzy vojny hlboko zasiahli do bežného života každého jedného človeka obce Tokajík, ktorú  fašisti vydrancovali, vypálili a následne zavraždili 32 nevinných obetí. Je nemožné obyčajnými slovami opísať utrpenie, ktoré sa postupom času stáva čoraz vzdialenejšie pre mladú generáciu, a za ktorým sa skrýva množstvo ľudského utrpenia, straty svojich blízkych či rodín.

Príslušníci Ozbrojených síl Slovenskej republiky budujú svoje tradície na odkaze bojovníkov proti fašizmu. Táto tichá spomienka bola príležitosťou vzdať úctu a hold tým, ktorí bojovali, no slobody sa nikdy nedožili na miestach, ako je Tokajík.

 


Pripomenuli sme si 76. výročie tragédie v TokajíkuPripomenuli sme si 76. výročie tragédie v Tokajíku

Autor: npor. Barbora DIKYOVÁ - Dátum: 25.11.2020
Čítanosť: 3221
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share